• Isolatie voor houtskeletbouw
  • Isolatie voor houtskeletbouw
  • Isolatie voor houtskeletbouw

Isolatie voor houtskeletbouw

Laat uw houtskeletbouw luchtdicht isoleren door een vakman.

Ook een houtskeletbouw moet vakkundig geïsoleerd worden.

Een woning met houtskeletbouw is snel gebouwd, is ecologisch verantwoord en garandeert een comfortabel leefklimaat. Dat comfortabele leefklimaat hebt u vooral te danken aan het gebruik van de juiste isolatietechnieken en -materialen. Die zijn namelijk anders dan bij een klassieke bouw met steen. Bij houtskeletbouw, de naam zegt het zelf, bestaat de woning uit een houten geraamte. Dit geraamte wordt opgevuld met isolatie. Ook het hout zelf isoleert tegen zowel koude als warmte. Bovendien maakt de houten structuur het ook mogelijk om binnenin de woning isolatie aan te brengen. Bijvoorbeeld in de wanden tussen de ruimtes of verdiepingen.

Supafil Timber Frame isolatie: de beste keuze om uw houtskeletbouw perfect te isoleren.

Jorica Invest maakt gebruik van het isolatiemateriaal Supafil Timber Frame van Knauf. We blazen het product in de muren en daken waar het zich vastzet in zelfs de kleinste openingen. Dat garandeert een perfecte isolatiewaarde. In combinatie met de speciale Supafil Timber Frame toebehoren vormt de isolatie met deze minerale wol de ideale oplossing voor luchtdicht bouwen. Er ontstaat een optimaal wooncomfort dankzij het naadloos aansluiten van de isolatie met de houten wanden en dakstructuur.

Wij kiezen voor Supafil Timber Frame isolatie omwille van volgende kwaliteiten:

  • de uitstekende isolatiewaarde
  • de hoge brandveiligheid (erg belangrijk in een houtskeletbouw)
  • het waterafstotend karakter
  • de snelheid waarmee het geplaatst wordt

Luchtdicht isoleren als wapen tegen energieverlies.

Isoleren mikt uiteraard op een zo laag mogelijk energieverlies. Elk gaatje, spleetje of kiertje laat koude lucht binnen of laat warme lucht ontsnappen. De schil van uw woning moet dus luchtdicht zijn. Dat geldt ook voor een houtskeletbouw. Bovendien gelden voor een houtskeletbouw extra aandachtspunten zoals de aansluiting van de muren op de funderingen, de vloeropleg en de aansluiting op het hellende of platte dak.

Als we uw woning isoleren met Supafil Timber Frame volgens de regels van de kunst dan wordt elk gaatje, spleetje of kiertje helemaal gedicht, want dit isolatiemateriaal hecht erg goed tot in de allerkleinste ruimtes.

Hebt u nog vragen over de isolatie van houtskeletbouw? Contacteer ons gerust.